מערכת בינה עסקית (BI)
מערכת BI - שלב א: בחירת המדדים/ הדו"חות / הגרפים לבחינת ההנהלה
לפריוריטי מודולים מותאמים לכל סוגי הארגונים, קטנים וגדולים, בתחום התעשיות או הפיננסים, עם אפשרות התאמה לאופי עבודה המיוחד שקיים בכל עסק.
פריוריטי היא מערכת שתמיד משתפרת בהתאם לצרכי השוק, Priority software אוספת דרישות לקוחות ומידי מספר חודשים מעלה גירסה מותאמת לצרכי הלקוחות.
ארגון שלא בקיא בכל התהליכים הנכונים הקיימים בפריוריטי לעיתים מייצר תהליכים חיצוניים למערכת במערכת אופיס בעיקר אך לא רק. מעבר לכך, חוסר מיומנות בהכרת יכולות הפריוריטי מביא לעבודה באופן "עקום" ולחוסר זרימה בתהליך וכתוצאה מכך לבזבוז משאבים בארגון.
הכרה מצוינת של המערכת מאפשרת להעמיק את היישום במודולים בצורה שתאפשר לעסק להתנהל בצורה הרבה יותר חסכונית ויעילה.
מערכת BI - שלב ב: הקמת מערכת בינה עסקית אשר מציגה את המדדים שהוחלטו
אני מתמקדת ביישום POWER BI, מערכת של מייקרוסופט ליצירת בינה עסקית בארגון. המערכת יצרה מהפך בתחום הבינה העסקית: עד להקמתה, רק ארגונים עשירים במיוחד יכלו להרשות לעצמם הקמת מערכת בינה עסקית. יתרה מכך, תהליך ההקמה היה תהליך ארוך שבו היה צריך להחליט מראש באופן מדוקדק על מערכת הנתונים אשר תידרש. כיום, ניתן להתחיל במשהו ראשוני ותוך כדי תנועה להמשיך להרחיב ולהעמיק את המערכת. POWER BI היא לחלוטין SELF SERVICE, משמע, כל עובד יכול, עד כמה שיבחר, להקים את מערכת הנתונים והמדדים שמעניינים אותו. הדבר המהפכני במיוחד הוא שהמערכת היא חינמית! את ה-POWER BI ניתן להוריד לכל מחשב. כמו כן, ניתן להעלות לענן ולהגדיר רענון נתונים מתוזמן. העלות מתחילה כאשר ישנו צורך להוסיף משתמש, שצריך לראות נתונים שונים מהמשתמש השני וגם אז, בעלות של 10 דולר לחודש.
ניתן להקים מודל BI ביום עבודה בלבד!
ביסוד עקרונות הניהול הרזה (LEAN) עליו אני מתבססת, קיים מושג בשם "קייזן", תרגום המילה מיפנית הוא "שיפור מתמיד". כלומר, ארגון לעולם לא יכול לקפוא על השמרים.
אינני מאמינה בפרויקט אחד, חד פעמי, שיכול להישאר זהה לאורך כל חיי הארגון. כפי שהעולם והצרכים העסקיים משתנים, כך מערכות המחשוב צריכות לתמוך בו. לכן, לאחר תהליך ראשוני שבו בחנו את הבזבוזים בתהליך, שיפרנו, הטמענו ומדדנו במערכת ה-BI – כעת נוכל למדוד ולבדוק מה עוד ניתן לשפר בשילוב עם התחקות אחר התקדמויות בלתי פוסקות בפריוריטי.